Neuropsychologisch onderzoek voor anderstaligen en analfabeten

Psyon is een van de weinige instellingen in Nederland waarbij neuropsychologisch onderzoek kan worden uitgevoerd bij anderstaligen en analfabeten. De onderzoeken kunnen worden afgenomen in het Turks, Marokkaans, of welke taal dan ook.

Over neuropsychologisch onderzoek

Het doel van een neuro psychologisch onderzoek (NPO) is in de regel om vast te stellen of er sprake is van beperkingen die samenhangen met een hersenbeschadiging of hersenaandoening. Wanneer dat het geval is, wordt onderzocht wat daarvan de consequenties zijn voor het dagelijkse leven.

Daarnaast geldt het neuropsychologisch onderzoek als gouden standaard bij het objectiveren van cognitieve klachten. Dit kan geïndiceerd zijn wanneer de klachten van de cliënt sterk afwijken van de bevindingen van het bedrijfs- of verzekeringsgeneeskundig onderzoek. Of wanneer er een vermoeden bestaat op onderpresteren, aggravatie of malingering.

Lees verder over ons neuropsychologisch onderzoek of vraag direct een onderzoek aan.

Intelligentieonderzoek

Bij een intelligentieonderzoek of IQ test wordt door middel van psychodiagnostisch testonderzoek een betrouwbare indruk verkregen van de intelligentie.

Het verschil met een neuropsychologisch onderzoek is dat daarbij slechts een globale indruk van de intelligentie wordt verkregen. Bij een intelligentieonderzoek worden alle aspecten van de intelligentie door ons in kaart worden gebracht. Dit maakt het onderzoek geschikt voor onder meer WSW of WAJONG beoordelingen.

Lees verder over ons intelligentieonderzoek of vraag direct een onderzoek aan.

Combinatie met psychiatrische expertise

In overleg met u kan er voor gekozen worden het onderzoek uit te breiden met een psychiatrische expertise.

Onderzoek aanvragen

  • Locaties in heel Nederland
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Download Psyon
Dienstenoverzicht

En blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen