Psyon biedt de volgende (neuro-)psychologische onderzoeken. Deze onderzoeken kunnen als losstaand onderzoek worden aangevraagd, of in combinatie met bijvoorbeeld een psychiatrische expertise, neurologische expertise of verzekeringsgeneeskundig belastbaarheidsonderzoek.

Neuropsychologisch onderzoek

Een neuropsychologisch onderzoek (NPO) is de gouden standaard bij het objectiveren van cognitieve klachten. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld concentratieproblemen en geheugenklachten. Validatietests maken altijd deel uit van het onderzoek.
Lees meer over NPO

Neuropsychologisch onderzoek voor anderstaligen en analfabeten

Psyon is een van de weinige instellingen in Nederland waarbij neuropsychologisch onderzoek kan worden uitgevoerd bij anderstaligen (in welke taal dan ook) en analfabeten.
Lees meer over NPO bij anderstaligen en analfabeten

Intelligentieonderzoek (IQ test)

Een beperkte intelligentie is een vaak gemiste oorzaak van verzuim. Bij een intelligentieonderzoek of IQ test wordt een betrouwbare indruk verkregen van de intelligentie en de hiermee samenhangende coping vaardigheden.
Lees meer over intelligentie onderzoek

Wat is een Persoonlijkheidsonderzoek?

Een persoonlijkheidsonderzoek is een psychologisch onderzoek naar de aan- of afwezigheid van een persoonlijkheidsstoornis. Het persoonlijkheidsonderzoek bestaat uit een uitgebreide sociaal biografische anamnese en psychologisch testonderzoek in de vorm van een SCID-5-P.
Lees meer over persoonlijkheidsdiagnostiek

Autismeonderzoek

De actuele richtlijnen adviseren bij het vermoeden van een ontwikkelingsstoornis of autisme het psychiatrische onderzoek uit te breiden met een ontwikkelingsanamnese en diverse cognitieve functietests.
Lees meer over autismeonderzoek

ADHD onderzoek

Dit onderzoek is geïndiceerd bij een vermoeden op ADHD of ADD. Het onderzoek bestaat uit een psychiatrische expertise uitgebreid met het gestructureerd Diagnostisch Interview voor ADHD bij volwassenen.
Lees meer over ADHD onderzoek

Onderzoek aanvragen

  • Locaties in heel Nederland
  • Meer dan 12 jaar ervaring

Download Psyon
Dienstenoverzicht

En blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen